dilluns, 19 d’octubre del 2015

Els Aiguamolls de l'Empordà i la Quina de les Aus

 Benvolgudes companyes de l'escola Mestre Morera

El segon dia de la vostra estada anirem als Aiguamolls de l'Empordà.
Farem un recorregut que ens permetrà observar com s'han format i han evolucionat al llarg del temps, a mida que anaven formant la plana empordanesa a l'hora que veurem els animals i les plantes que hi viuen. Observant-los estudiarem com s'ho fan per sobreviure i com s'han d'adaptar per aconseguir-ho.
Per tal de preparar aquest itinerari podeu utilitzar aquesta presentació i segurament us farà servei el guió de continguts per al professorat.

Tal com vàrem quedar durant la trobada de coordinació us fem arribar el material que anomenem "Busca'ls als Aiguamolls". Tal com s'explica en la guia didàctica, es tracta de treballar algunes espècies de les que esperem trobar durant l'itinerari, de tal manera que cada membre de l'alumnat pugui "apadrinar" alguna de les espècies, tot fixant-se amb les seves característiques que podrà explicar a la resta de companyes i companys quan puguem observar-les. Cal recordar que els animals estan en llibertat i que, per tant, mai podem assegurar categòricament les espècies que observarem en un dia determinat, només podem aproximar les més probables.
Com s'explica a la guia didàctica, els materials estan dividits en quatre grups, amb una presentació per a cadascun:
Grup I
Grup II
Grup III
Grup IV
Quan sigueu aquí, a Empúries, us facilitarem els materials perquè dugueu a terme la Quina d'Aus a l'alberg, tal com havíem quedat.
Segur que hi guanyareu tots, perquè haureu après moltes coses noves!

Fins ben aviat
Eusebi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada