dilluns, 16 de novembre del 2015

Preparant la vostra vinguda a l'Alt Empordà


Benvolgudes companyes de l'escola Mestre Morera,

A través del bloc us hem fet arribar els guions de continguts que treballarem a les diferents activitats que farem durant la vostra estada al Camp d’Aprenentatge Empúries. Així mateix també us hem enviat el material de presentació d’aquestes activitats per a l'alumnat. És molt convenient que ho treballeu a l’aula abans de venir.

Esperem que podrem gaudir de bon temps. Podeu comprovar-ho accedint al blog del CdA, on hi trobareu la previsió meteorològica pels propers 5 dies a l'Escala:


En els itineraris que farem s’hi observen diferents tipus d’animals i de plantes. Si algú pot portar prismàtics -petits, que pesin poc i que es puguin portar penjats al coll- és molt recomanable que ho faci, ja que el camp en pot deixar 15 i els han d’anar compartint. Convé que vagin vestits amb colors discrets (verd, gris, marró) i procurin evitar les tonalitats més càlides com ara els vermells o els grocs vius: com més desapercebuts passem, més espècies podrem observar. En tot el recorregut no hi ha aigua potable, per tant, és necessari portar-la des de casa o des de l’alberg. Per això es recomana portar una motxilla (també per al picnic) i una cantimplora.

Així mateix cal que us recordeu de portar, a més de la farmaciola tradicional per a les contingències que pugueu necessitar normalment, una altra de petita per a cada grup per poder portar a la motxilla durant les sortides, pel cas que sigui necessari fer alguna cura d’urgència. Recordeu que en aquesta època encara pot fer la calor suficient com perquè ens trobem amb uns quants mosquits, sobretot al matí

Si resumim el que és necessari portar: roba d’abric; paravent, xubasquero, capelina o paraigua per a la pluja; gorra o barret per al sol, segons la meteorologia prevista. Protecció solar i repel·lent d'insectes, si es creu convenient; calçat adequat per a caminar; motxilla petita i cantimplora; i, qui pugui, uns prismàtics. Per part del Centre, una farmaciola petita per a cada grup amb les cures d’urgència per poder portar a la motxilla durant les sortides de camp.

Comptem que vindreu uns cinquanta alumnes aproximadament i cinc mestres. Procureu portar els tres grups fets des de l'escola. També és convenient que ens digueu si hi ha algun grup amb un nivell diferent o si tots els grups tenen diversitat de nivells. En cas que el nombre d'alumnes no sigui el previst, us preguem que ens ho digueu tan bon punt ho sapigueu.

És imprescindible la presència d’un professor/a acompanyant per cada grup d’alumnes, ja que és qui ha de vetllar pel manteniment de l’ordre i la disciplina de l’alumnat. És recomanable, doncs, la presència d’un professor/a més que el nombre de grups de treball pel cas que hi hagi algun problema o algun accident. En cap cas es farà una activitat amb un grup sense professor/a acompanyant. Si cal reduir el nombre de grups i l’augment de la ràtio d’alumnes no permet fer alguna de les activitats previstes, s’haurà de substituir per alguna altra.
 

El professorat del CdA sovint apliquem el sistema d’anar fent preguntes als alumnes destinades a detectar-ne els coneixements previs, i aprofitar les seves respostes, encertades o no, per conduir l’activitat i centrar-ne l’atenció. De vegades ens trobem amb professorat que s’inquieta amb aquest procediment. Volem remarcar que en cap cas no es tracta de judicar els coneixements de l’alumnat ni les metodologies del centre.

Com sabeu, heu de fer el pagament del preu públic de 3 € per alumne i dia (en el vostre cas, 9 € per alumne). Recomenem que aquest pagament es faci un cop sigueu aquí i sapigueu el nombre exacte d'alumnes per tal de no haver de tornar-vos diners o cobrar-vos-en de més. Recordeu que quan vingueu ens heu de portar complimentat el full d'inscripció definitiva i un llistat amb tots els alumnes que vénen a l'estada. En aquest llistat hi haureu de fer constar l'alumnat amb exempcions o bonificacions al pagament del preu públic i, si n'hi hagués, hi haureu d'adjuntar la fotocòpia compulsada pel centre dels justificants d'aquestes exempcions o bonificacions.

Si teniu algun dubte, estem a la vostra disposició.

Fins ben aviat

Eusebi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada